AMSTERDAM - Het blijft onduidelijk hoe Martijn Krabbé en zijn vrouw Amanda ervoor staan in hun huwelijk. Het stel woont niet meer samen onder een dak, en ze dragen allebei hun trouwring niet meer, maar dat betekent niet dat hun relatie definitief over is.

"Hoe de toekomst er gaat uitzien, weet ik niet", zegt de presentator deze week in Story. "Ik draag mijn trouwring niet meer, maar voor mijn gevoel ben ik nog wel steeds getrouwd. Ik weet niet hoe we deze vorm van relatie moeten noemen."

Krabbé en zijn vrouw hebben hoe dan ook nog steeds de intentie om samen hun huwelijkscrisis te overwinnen.

"Bij anderen knalt alles op den duur uit elkaar, maar wij proberen er beter uit te komen. Wellicht hebben we op tijd aan de bel getrokken. Er moest iets gebeuren."

Enorme aanslag

Het knelpunt zat hem vooral in het feit dat de presentator aan één stuk door heeft gewerkt, terwijl zijn vrouw voortdurend in de luiers zat. "Dat is een enorme aanslag op haar geweest. En dat veroorzaakte de nodige spanningen in huis."

Omdat de vrouw van de presentator het belangrijk vindt om ook een doel voor zichzelf te hebben, vertrekt ze eind november voor drie maanden naar het buitenland. Ze gaat werken voor Sea Shepherd, een organisatie die actie voort tegen de jacht op walvissen en zeehonden.

"We zullen haar ontzettend gaan missen, maar het is des te leuker als ze na die periode weer aankomt op Schiphol", zegt Krabbé in het weekblad.