AMSTERDAM - Lil Waynes verblijf in de gevangenis zit er bijna op. De 28-jarige rapper wordt donderdag vrijgelaten uit Rikers Island in New York. In een brief laat hij weten hoe hij zijn tijd in de gevangenis ervaren heeft.

Lil Wayne mocht iedere week bezoek ontvangen, maar de komst van P. Diddy bleef hem het meest bij. "Het was een grote verrassing voor me."

"Er komt veel kijken bij een bezoek", legt de 28-jarige Wayne uit in een brief aan het Amerikaanse muziekblad Billboard. De muzikant is dankbaar dat P. Diddy, die hem in mei een bezoekje bracht, zich niet liet afschrikken door alle rompslomp. "Het is heel cool wat hij voor me heeft gedaan."

Het bezoek tussen de twee rappers duurde een uur. Diddy kwam met de bus naar de gevangenis op Rikers Island in New York. Lil Wayne komt donderdag vrij, toevallig op Diddy's verjaardag.

Fans

Tijdens zijn verblijf in de cel klom Lil Wayne regelmatig in de pen om zijn fans te bedanken voor hun steun. In zijn laatste brief, die dinsdag door Billboard werd gepubliceerd, benadrukte de rapper wat zijn fans voor hem betekenen. "Ik heb met jullie gelachen en gehuild en ik heb iedere avond voor jullie gebeden", onthult de rapper. "Ik hou van jullie allemaal."

Lil Wayne, die eigenlijk Dwayne Carter heet, werd in maart veroordeeld wegens verboden wapenbezit. Hij speculeert in Billboard over het uitbrengen van een mixtape bij zijn vrijlating.