AMSTERDAM - Victoria Koblenko is erg voorzichtig met haar bleke huid. De 29-jarige actrice mijdt zon om de huid in haar gezicht niet te beschadigen. Koblenko haalt een gezonde teint liever uit een potje.

Victoria hoeft zich nog niet druk te maken om rimpels en wil dat voorlopig zo houden, daarom mijdt ze de volle zon het liefst.

"Ga niet de zon in. Ik hou er ook van, maar je huid veroudert er enorm door", vertelt ze in Spits. "Dus loop ik zelfs in de winter met factor 60 op mijn gezicht."

Zelfbruinende crème

Toch kan de actrice een zongebruinde huid wel waarderen, maar daarvoor grijpt Koblenko liever naar een hulpmiddel. "Een crème die mooi bruin kleurt zonder dat het afgeeft op je kleding en waar je geen oranje handen van krijgt. Dat is echt het product voor mij."

Victoria Koblenko werd dinsdagmiddag tijdens de eerste uitreiking van de Holland Beauty Awards verkozen tot Beauty With A Heart vanwege haar inzet voor het beautygerelateerde goede doel Hair Heroes.

De prijzen zijn een initiatief van verschillende Nederlandse tijdschriften van uitgever Sanoma. Lezeressen konden op hun favoriete beautyproducten stemmen.