AMSTERDAM - Emma Watson kan niet bevatten dat ze 32 miljoen dollar waard is. Dat fortuin vergaarde de actrice met haar acteerwerk in de Harry Potter-films.

Toen Emma er op haar zeventiende achterkwam dat ze enkele miljoenen op haar bankrekening had staan, voelde ze niet direct blijdschap.

Tot die tijd kreeg Watson zo'n 55 euro per week aan zakgeld. "Bij de derde of de vierde film werd het geld serieus."

Watson was zich nooit bewust van haar enorme salaris. "Ik had geen idee, ik werd er misselijk en emotioneel van", biecht Watson op in een interview met de Britse Vogue.

Cursus

Watson leerde tijdens een cursus van de bank hoe ze met haar geld moest omgaan. De 20-jarige actrice heeft wel heel wat moeten laten in ruil voor haar vorstelijke salaris.

"In de negen jaar dat ik in Harry Potter speelde was contractueel vastgelegd dat ik mijn haar niet mocht knippen en niet mocht zonnebaden", vertelt Watson.

Uiterlijk

Na afloop van de laatste opnames kortwiekte Emma haar lange lokken onmiddellijk. "Alle dingen die normale meisjes deden, mocht ik niet doen. Dus toen ik de kans kreeg om m'n uiterlijk te veranderden, deed ik dat", vertelt ze.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One gaat 17 november in première.