AMSTERDAM - T.I. zit weer achter de tralies. De 30-jarige rapper meldde zich maandag bij een gevangenis in Arkansas om een straf voor verboden wapenbezit uit te zitten.

Clifford Harris, zoals T.I. eigenlijk heet, zat vorig jaar al zeven maanden vast in dezelfde gevangenis. In december werd hij vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij zich nog elf maanden voorbeeldig zou gedragen.

Harris werd echter in september gearresteerd in Los Angeles, waardoor hij zijn proeftijd overtrad. Daarom moet hij nog elf maanden de bak in.

Steun

De zelfbenoemde King of the South nam zaterdag al afscheid van zijn fans. "Bedankt voor de aanhoudende steun", twitterde T.I.

Door het nieuwe tripje naar de gevangenis moeten fans van de rapper nog langer wachten op nieuw materiaal. T.I. was van plan dit najaar een comeback te maken.

Machinegeweren

Harris werd in oktober 2007 gearresteerd bij een winkelcentrum. Volgens de politie was de rapper van plan machinegeweren en dempers aan te schaffen. Het vergrijp leverde T.I. een celstraf en huisarrest op, wat hij in maart voltooide. De rapper zwoer destijds zijn leven te beteren.

Op 1 september werd hij echter met zijn vrouw gearresteerd op verdenking van drugsbezit. Omdat Harris bijna een jaar de bak in moet, hebben aanklagers in Los Angeles besloten de rapper niet te vervolgen voor de kleine hoeveelheid drugs.

Zijn vrouw Tameka Cottle wordt wel vervolgd, maar zij zou beweren onschuldig te zijn.