AMSTERDAM - Charlie Sheen wil scheiden van zijn vrouw Brooke Mueller. De acteur diende maandag de benodigde papieren in bij de rechter. Ook Mueller, zijn derde vrouw, tekende voor een scheiding.

Beide acteurs noemen eerste kerstdag als de dag waarop de twee uit elkaar gingen. Het echtpaar kreeg het tijdens een kerstdiner aan de stok met elkaar.

Sheen werd vorig jaar gearresteerd na een etentje met vrienden tijdens kerst. De drank vloeide rijkelijk en werd de oorzaak van een hoog oplopende ruzie tussen de acteur en zijn vrouw, die allebei een problematisch alcoholverleden hebben.

Sheen gebruikte daarbij geweld tegen zijn vrouw en werd veroordeeld tot een maand afkicken en een cursus woedebeheersing.

Aanvankelijk leken de acteurs, die samen twee zoons hebben, hun huwelijk te willen redden. De verzoeningspogingen lijken echter geen succes te hebben gebracht. Sheen en Mueller noemen beide onoverkomelijke verschillen als motivatie voor hun breuk in hun scheidingspapieren

De 45-jarige Sheen wil de voogdij delen en vraagt de rechter geen alimentatie aan Mueller toe te wijzen. De 33-jarige Mueller vraagt de rechter om de voogdij aan haar toe te wijzen. Daarnaast wil ze alimentatie van de Two and A Half Men-acteur ontvangen.

Sheen was vorige week nog in het nieuws, omdat hij door het lint ging in een hotel in New York. De acteur werd daarop kort opgenomen in een ziekenhuis. Hij zou onder invloed van verdovende middelen zijn geweest en op zijn hotelkamer ruzie hebben gekregen met een prostituee.