AMSTERDAM - Lindsay Lohan neemt haar eigen financiële problemen op de hak. Op internet is een filmpje verschenen waarin de actrice doet alsof ze een ontwikkelingsorganisatie aanprijst en daar veel geld voor krijgt.

"Ik ben blij hier te zijn", begint de 24-jarige Lindsay het filmpje. "Dit betaalt goed, toch?", grapt ze vervolgens.

Lohan zit momenteel in de Betty Ford-kliniek om af te kicken van haar cocaïneverslaving. Onlangs vertelde ze haar reclasseringsambtenaar dat ze het geld voor de behandeling maar moeilijk bij elkaar weet te krijgen.

De actrice krijgt van diverse kanten aanbiedingen om haar vermogen aan te vullen. Zo bood een pornosite haar een baan aan en beloofde dierenrechtenorganisatie Peta de rekeningen van de actrice te betalen als ze stopt met het eten van vlees.

Win-win

Lindsay zou wel oren hebben naar het aanbod van Peta. "Ze denkt er serieus over na", zei een bron tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Ze ziet dit als een win-winsituatie omdat een vegetariër een gezonder leven leidt."

De kosten voor Lindsays behandeling in de Betty Ford-kliniek kunnen volgens Radar Online oplopen tot 150 duizend dollar. Peta biedt de actrice een derde van dat bedrag.

Geweldig

"Lindsay zou het geweldig vinden als Peta de hele rekening betaalt", vertelde de ingewijde. "Maar ze verwacht niet dat dat gebeurt."

"Sinds de laatste keer dat ze voor de rechter verscheen, is ze erg gegroeid", vindt de bron. "Ze neemt haar verantwoordelijkheden." Lohan moet tot 3 januari in de kliniek blijven.