AMSTERDAM - Courteney Cox zegt haar huwelijk met David Arquette niet te willen ontbinden. Het acterende echtpaar kondigde onlangs aan na een relatie van veertien jaar uit elkaar te gaan.

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar het is niet alsof we een definitieve streep onder ons huwelijk zetten", zegt de 46-jarige Cox tegen het Amerikaanse blad TV Week.

"Dit is een breuk en ik denk dat daar veel moed voor nodig is."

Kiezen voor die breuk is volgens de actrice het belangrijkste wat ze ooit heeft gedaan. "Wat er uiteindelijk gebeurt, zal het beste voor ons zijn."

Uit elkaar gegroeid

Cox zegt dat zij en de 39-jarige Arquette uit elkaar zijn gegroeid. "Ik dacht altijd dat ik de beste echtgenote ooit was omdat ik alles doe wat ik wil." De actrice doelt daarmee niet op een open huwelijk, dat eerder werd gesuggereerd.

"Dat hadden we niet." Echtgenoot Arquette klapte na de bekendmaking van de breuk uit de school over het seksleven van de twee.

De acteur bood later zijn excuses aan voor het interview met radiopresentator Howard Stern, waarin hij onder meer vertelde dat hij ontrouw was geweest omdat de twee al vier maanden geen seks hadden gehad.

'Mafkees'

"David is een mafkees." Volgens Cox is Arquette een entertainer. "Hij heeft met zijn verhalen vast wel wat luisteraars vermaakt."

De actrice zegt momenteel veel aan haar vrienden te hebben. "Het is grappig, een heleboel goede vrienden maken ongeveer hetzelfde mee als ik", zegt Cox over de breuk.

Ook Friends-actrice Jennifer Aniston, die in 2005 van Brad Pitt scheidde, is een grote steun voor Courteney. "Jennifer is geweldig geweest."