AMSTERDAM - Jeroen van der Boom vond de bijdrage van Jennifer Ewbank aan de afgelopen uitzending van The Voice of Holland ronduit slecht. Coach Angela Groothuizen neemt het op voor de 23-jarige deelneemster, ook al is ze niet haar coach.

"Ik ben gewoon eerlijk", zegt Van der Boom maandag in het ochtendprogramma van Giel Beelen.

"Bij mij in het team ben je goed als je goed bent en als je slecht bent ga je eruit." Van der Boom, die coach is voor andere kandidaten, zegt dat hij na afloop van het programma zijn collega's heeft gevraagd waarom ze voor Ewbank kozen. "Ik zal wel andere oren hebben."

Zenuwen

"Je hoort dat ze helemaal werd weggeblazen door de zenuwen", zegt Groothuizen over het jongere zusje van muziekproducent John Ewbank. "Maar ze is ook meer van de kleine liedjes." Volgens de coach is er geen sprake van doorgestoken kaart. Groothuizen kan zich wel voorstellen waarom mensen in de war zijn. "Ze zong slecht maar er zat geen foute noot in."

De coach zegt dat Ewbank bovendien een waanzinnige uitstraling heeft. "Dat telt wel mee op dit punt. Maar ik ben echt gegaan voor wat ik hoorde." Volgens Groothuizen gaat het vooral om eigenheid. "Je probeert iemand te vinden met karakter in de stem." Volgens de coach was elke noot raak. "Ze is interessant en eigen."

Marco Borsato schreef eerder op zijn website op lovende wijze over de pianiste en de zangeres. Daar meldt hij onder meer dat producent John Ewbank van plan is een album op te nemen met zijn zusje.