AMSTERDAM - Lara Stone is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het 26-jarige model heeft een wild verleden met vechtpartijen achter de rug en zat in een afkickkliniek voor een alcoholverslaving.

"Als ik dronken was vond ik het fantastisch om mensen een klap te verkopen."

"Ik vond het ontzettend grappig, dus deed ik het heel vaak." Vooral portiers en ex-vriendjes moesten het bij Stone ontgelden, schrijft de Britse krant The Daily Mirror. "Maar niemand sloeg me ooit terug."

Ook op school was het model vroeger een heethoofd. "Mijn leraren waren onbeschoft tegen me, dus deed ik onbeschoft terug." Een serie van incidenten zorgde ervoor dat ze van school gestuurd werd. Eenmaal verlost van de schoolbanken, probeerde Stone een carrière als model van de grond te krijgen.

Mislukkeling

Al snel werd duidelijk dat Stone niet bestand was tegen de verleidingen van alcohol. "Ik werd soms trillend wakker en nam dan een bloody mary", vertelt het model.

"Na een tijdje voelde ik me echt een mislukkeling." Stone besloot hulp te zoeken en kickte af in Zuid-Afrika. Inmiddels gaat het het model voor de wind. Ze loopt modeshows voor grote namen en is het gezicht van Louis Vuitton.

Onlangs kwam Stone in het nieuws vanwege een zaak tegen de Franse Playboy, dat zonder toestemming een naaktreportage van het model plaatste. De Brabantse won de zaak. Ze trouwde in mei met Little Britain-acteur David Walliams.