AMSTERDAM - Randy en Evi Quaid zijn weer op vrije voeten gesteld door de Canadese immigratiedienst.

De Independence Day-acteur en zijn echtgenote werden vorige week gearresteerd in Vancouver, nadat de Amerikaanse politie een arrestatiebevel voor hen had uitgevaardigd.

Randy en Evi Quaid worden in hun thuisland Amerika verdacht van vandalisme.

Nadat de twee onlangs niet kwamen opdagen in een rechtbank in Californië, liet de politie een internationaal arrestatiebevel uitgaan. De twee waren inmiddels naar Canada vertrokken, waar ze werden gearresteerd.

Misdrijf

Volgens Randy en Evi Quaid waren ze niet naar Canada afgereisd om vervolging te ontlopen, maar om een nieuw leven op te bouwen.

De immigratiedienst zag dat echter niet zitten, omdat ze buiten Canada worden verdacht van een misdrijf. De verwachting was dat het echtpaar zou worden teruggestuurd naar de Verenigde Staten.

Rechtbank

De vader van Evi Quaid blijkt echter te zijn geboren in Canada, waarop de immigratiedienst haar het Canadese burgerschap toewees. Ze mag nu wonen en werken in Canada. Of ook haar echtgenoot Randy Quaid zich in het land mag vestigen is nog onduidelijk.

Het echtpaar wordt volgende week weer in de rechtbank in Californië verwacht, wegens de verdenking van vandalisme. De advocaat van de twee laat weten dat zij deze keer hoogstwaarschijnlijk wel komen opdagen.