AMSTERDAM - Rihanna heeft na de mishandeling door ex-vriend Chris Brown weer een lach op haar gezicht. Een hele tijd ging het niet goed met de zangeres, maar Rihanna is weer helemaal de oude. "Ik kan weer lachen", vertelt de zangeres.

Rihanna was na de rake klappen van Brown een tijdje helemaal de weg kwijt. "Het was heel beangstigend omdat niks wat ik zei of deed uit mezelf leek te komen", zegt de 22-jarige Rihanna in een interview met de Britse Marie Claire.

"Ik voelde me als een leeg vat. Het leek of ik mijlenver verwijderd was van de persoon die ik eigenlijk ben." De zangeres haalt een paar voorbeelden aan. "Je weet niet meer hoe je normaal moet handelen, hoe je je moet aankleden of hoe je iets zou zeggen."

Brown werd begin vorig jaar gearresteerd en veroordeeld tot een taakstraf van zes maanden omdat hij zijn ex-vriendin had afgetuigd.

Nieuwe vriend

Rihanna kan zich het moment dat ze over de mishandeling heen was, nog goed herinneren. "Op een dag werd ik wakker en wist ik dat het voorbij was." De zangeres maakte in april bekend een nieuw vriendje te hebben.

Rihanna scoorde onlangs een hit met Eminem met het nummer Love the Way You Lie. Volgens critici wordt huiselijk geweld in dat nummer geromantiseerd. Rihanna is het daar niet mee eens en verdedigt Eminem. "Hij geeft juist inzicht in de gedachten van een koppel dat opgesloten zit in een relatie met huiselijk geweld", vindt de zangeres.

"Iedereen vindt het lied geweldig", gaat Rihanna verder. "Maar de songteksten raken je pas echt als je weet waar het over gaat. Als je het zelf gezien of meegemaakt hebt."