AMSTERDAM - Daniëlle is ervan overtuigd dat haar verblijf in de cel geen vervelende gevolgen heeft voor haar huwelijk met Lange Frans. Ze werd een paar dagen vastgehouden wegens bedreiging van Baas B en voor verboden wapenbezit.

"Het incident is niet tussen Frans en mij in komen staan. We zijn nog steeds gelukkig getrouwd."

"Als gezin kunnen we deze situatie aan. Daarom zijn we nu ook samen", zegt de 26-jarige ex-amazone donderdag in een interview met De Telegraaf. "We blijven elkaar steunen."

De omstandigheden in haar cel vielen Daniëlle erg zwaar. "Voor een ieniemieniemeisje als ik was dat heel heftig. Als ik op het matras lag, voelde ik al mijn botten", doet ze uit de doeken. "Daarbij heb ik ook een hernia, dus verging ik van de pijn."

Zoontje Willem

Behalve haar man miste ze ook zoontje Willem enorm. "Ik miste hem vreselijk. Ik had natuurlijk ook de behoefte om met Frans te praten, maar ik mocht van de politie niemand van buiten zien of spreken."

Lichamelijk gezien voelt Daniëlle zich erg slecht. "De pijn in mijn maag gaat gewoon door. Dat was ook in de cel zo. Ik heb een maagvliesontsteking en heb door mijn arrestatie 36 uur geen medicijnen gehad", legt ze uit.

"Van twee dagen opgesloten zitten in een klein kamertje en alle stress die daarbij komt kijken, is mijn lichaam zeker niet opgeknapt." Eerder zei Daniëlle al dat ze twaalf kilo afgevallen is door alle zorgen. "Ik moet veel bijslapen en bij-eten. Er is bijna niets meer van mij over. De komende tijd ga ik dikke billen kweken."

Verdachte

Daniëlle werd dinsdag vrijgelaten uit de cel wegens persoonlijke omstandigheden, maar is nog wel verdachte in de zaak. Zondag werd zij in de cel gezet nadat ze met haar moeder met een vuurwapen op weg was naar Baas B.

Ze wijst hem als verantwoordelijke aan voor de financiële sores van haar en haar man.