AMSTERDAM - Hans Klok heeft zich weer verzoend met zijn ex-vriend Frank Gutteling. De 41-jarige illustionist zette Frank in 2008 aan de kant voor de veel jongere achtergronddanser James, maar de tranen zijn inmiddels gedroogd.

"We zijn gelukkig weer naar elkaar toegegroeid", zegt Klok deze week in Story. "Ik zou het echt verschrikkelijk hebben gevonden als het niet meer goed was gekomen. Geduld hebben en positief blijven waren het belangrijkst om de verzoening voor elkaar te krijgen."

Twee jaar terug werd Klok in Las Vegas verliefd op de Australische James. De illusionist had toen al jarenlang een relatie met Frank.

Aanvankelijk wilde Klok zijn affaire geheim houden, maar uiteindelijk kwam het overspel toch uit. In Nederland liep de relatie met Frank definitief op de klippen.

"Tja, er is in dat ongenaakbare imago van mij wel een deukje ontstaan", zei Klok destijds in een interview met LINDA.

Lief en leed

Klok zegt nu in Story dat het niet gemakkelijk was om zijn relatie met Frank te verbreken. "Zeventien jaar lief en leed gooi je niet zomaar weg. Het heeft me veel moeite gekost om de knoop door te hakken."

Uiteindelijk wilde de illusionist toch eerlijk zijn. "Toen ik wist dat mijn gevoelens voor James meer waren dan een bevlieging, ben ik voor de waarheid gegaan. Makkelijk was dat niet. Ik wist dat Frank mij mijn besluit om hem te verlaten niet in dank af zou nemen."