AMSTERDAM - Sacha Baron Cohen is voor de zoveelste keer aangeklaagd in verband met de film Brüno. Een cameraman diende dinsdag in Los Angeles een aanklacht in tegen de acteur en zijn gevolg omdat hij door de filmploeg van Brüno zou zijn geduwd en bedreigd.

De man eist 25 duizend dollar wegens fysieke en emotionele schade.

Cameraman Mike Skiff filmde in november 2008 een demonstratie in Los Angeles voor het homohuwelijk toen Baron Cohen ineens opdook met zijn crew.

De acteur was in bezig met opnamen voor zijn komedie Brüno, over een Oostenrijkse homoseksuele modejournalist.

Bedreigd

De acteur werd herkend door Skiff, die zelf homo is, en de cameraman begon Baron Cohen te filmen. Dat kon zijn crew niet waarderen en Skiff werd naar eigen zeggen opzij geduwd en bedreigd met het houten demonstratiebord dat Baron Cohen bij zich droeg.

De cameraman beweert dat zijn burgerrechten zijn geschonden.

Script

Het is niet de eerste keer dat een claim wordt ingediend tegen de Britse komiek. Een scenarist beweerde eerder dat een scène uit Brüno werd gekopieerd uit zijn script. Een rechter bepaalde in augustus dat deze klacht ongegrond is.

In mei won Baron Cohen een rechtszaak tegen een vrouw die beweerde dat Brüno haar bingospelletje had geruïneerd tijdens filmopnames.

Een Palestijn begon een zaak, omdat hij ten onrechte zou zijn neergezet als terroristenleider.