AMSTERDAM - De familie Kazàn sluit niet uit dat ze zich nog eens waagt aan een eigen theater. Een eerdere poging om een eigen zaal te openen liep uit op een fiasco waarbij Hans Kazàn miljoenen euro's verloor. Zijn goochelende kinderen durven opnieuw een poging te wagen.

Het theater in Spanje moest dicht in 2007, omdat een investeerder zich terugtrok.

"Toen Magic Palace sloot, gingen we gewoon door met onze Magic Unlimited-show", vertelt Oscar Kazàn, die samen met zijn broer Renzo en schoonzus Mara een illusionistentrio vormt, in het AD. "We moesten weer helemaal opnieuw beginnen, zorgen dat we in theaters konden optreden. Langzaam bouwden we alles weer op, maar dat kostte tijd."

Nu wel haalbaar

Het gezelschap heeft er alle vertrouwen in dat een eigen theater nu wel haalbaar is. "Misschien willen we zelfs weer eens een theater bouwen", onthult Oscar. "Dat sluit ik niet uit. Een eigen zaal is toch gaaf en met de ervaring die we nu hebben zou het moeten lukken. Het is mooi om op een vaste plek te staan met een show. Dat geeft rust en vastigheid."

"En ik zie mogelijkheden om dat waar te maken. We wonen nu een tijdje in Spanje en we leren de markt steeds beter kennen", legt de 30-jarige illusionist uit. "Vorige keer ging het mis, omdat de investeerders zich bemoeiden met onze acts. Er zat een aandeelhouder in die net wat meer geld neerlegde dan wij en daarom kon bepalen wat er gebeurde."