AMSTERDAM - De vrouw van Rob de Nijs heeft een miskraam gehad. Henriëtte onderging in het geheim een aantal ivf-behandelingen. Tijdens een weekendje Parijs met haar echtgenoot ontdekte Henriëtte dat ze zwanger was, maar een maand later ging het mis.

"Het was een roze wolk waarin we terechtkwamen. Dit was waar we zo op hadden gehoopt, wat we zo graag wilden", zegt Henriëtte in De Telegraaf.

"De armpjes, de beentjes, alles zat eraan. Ik had het jochie volgend jaar zomer zo graag zien rondlopen hier in de tuin."

De miskraam zorgde dan ook voor veel verdriet. "Ik weet nog precies wanneer dat was", zegt Henriëtte. Maar de miskraam was niet het enige medische ongeluk dat de vrouw van Rob de Nijs te wachten stond.

Rare bobbel

Henriëtte ontdekt vlak daarna een rare bobbel in haar nek. "Na maanden van echo's, puncties, biopsies en in spanning wachten op de uitslag weten we eigenlijk nog niet veel meer", vertelt ze. "Wat het ook is, het is niet kwaadaardig. Maar het moet wel worden weggehaald."

De Nijs staat klaar om zijn vrouw te steunen. "Ik heb mijn zorgen om Henriëtte", vertelt de 67-jarige zanger. "Zij is degene die mij heeft gered en uit mijn depressies heeft gehaald. Nu moet ik haar redden."