AMSTERDAM - Bastiaan van Schaik sluit niet uit dat hij overgaat tot adoptie. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik er voor het eerst in mijn leven aan denk een kind te adopteren", onthult de stylist in een interview met Grazia. "Ik heb het geld en het huis."

Toch is Bastiaans toekomstplan misschien iets te fanatiek. "Officieel ben ik te oud voor adoptie", gaat de 41-jarige stylist verder.

"Bovendien ben ik homo en alleenstaand. Dat mag al helemaal niet." Bij nader inzien vraagt Van Schaik zich af of hij al toe is aan een kind.

"Ik ben er op dit moment misschien nog te egoïstisch voor. Als je kinderen hebt, moet je toch veel inleveren."

Eenoudergezin

Bastiaan zou een kleintje het liefst met een partner willen. Ruim twee jaar geleden liep zijn relatie van dertien jaar op de klippen. "Ik denk dat het leuker is als je daar een partner bij hebt", vertelt Van Schaik over het opvoeden van een kind. "Als eenoudergezin is het lastig."

Maar of een gezin voor de stylist in het verschiet ligt, is ook nog maar de vraag. "Dat past op dit moment niet in mijn leven. Ik heb al moeite mijn twee katten te onderhouden." Voorlopig is Bastiaan naar eigen zeggen nog getrouwd met zijn werk. "En dat is niet leeg. Dat is gewoon leuk."