AMSTERDAM - Eva Longoria verwijst alle beschuldigingen aan haar adres na haar ongeluk naar het rijk der fabelen. De 35-jarige actrice botste woensdag met een andere auto op Hollywood Boulevard. Longoria claimt dat haar niets te verwijten valt.

"Ze heeft geen enkele verkeersregel overtreden", vertelt een woordvoerder van de actrice aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

"Ze keerde niet plotseling en ze is niet van rijbaan gewisseld." Maandag werd bekend dat de bestuurder van de andere auto van plan is naar de rechter te stappen.

Overtuigd

De andere automobilist is ervan overtuigd dat het ongeval te wijten is aan de actrice. Hij beweert dat hij stond te wachten tot hij kon draaien toen de Desperate Housewives-actrice aan kwam rijden. Longoria keerde volgens de man plotseling om en raakte daarbij zijn wagen. Haar ogen zouden 'rood en bloeddoorlopen' zijn geweest.

Ook van deze beschuldiging klopt volgens de woordvoerder niets. "Er klopt helemaal niks van het verhaal van de automobilist. Hij probeert een zaak te maken van iets wat nergens op gebaseerd is. Zijn beschuldigingen hebben geen enkele waarde."

De politie steunt het verhaal van Eva Longoria. Agenten die na de aanrijding opgeroepen werden, constateerden dat Longoria de automobilist onmogelijk had kunnen ontwijken.