AMSTERDAM - De echtgenote van Lange Frans is vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. De 26-jarige Daniëlle zat vast wegens verboden wapenbezit en bedreiging. Ze was zondagochtend met haar moeder op weg naar Baas B om verhaal te halen.

Daniëlle beschuldigt Bart Zeilstra, het voormalig rapmaatje van haar man, ervan de oorzaak te zijn van de financiële zorgen van haar man. Zondagavond werd ze samen met haar moeder gearresteerd in de straat van Baas B.

De vrouw van Lange Frans is dinsdag vrijgelaten wegens persoonlijke omstandigheden, laat een woordvoerder van het OM weten.

Verdachten

Haar moeder werd eerder op de dag al vrijgelaten. Daniëlle en haar moeder blijven verdachten. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Het conflict tussen haar man en Baas B zorgde voor veel stress bij Daniëlle, zo blijkt uit een interview dat ze voor het incident gaf en dat RTL Boulevard dinsdag uitzond. "Het zit me gewoon tot hier. Ik ben twaalf kilo afgevallen. Ik ben twee keer opgenomen met een zware burnout", vertelde Daniëlle.

Niet zeuren

"Lichamelijk eist het echt zijn tol. Mensen kunnen makkelijk zeggen: 'je moet niet zeuren'. Dat zeg je makkelijk als je geen schulden hebt."

Toch leek Daniëlle een uitweg te zien in de zorgen van haar en Lange Frans. "Ik zie zeker weten licht aan het eind van de tunnel. Natuurlijk komt alles goed, maar tot het goedkomt is het heel erg heftig", zei ze. "En dat duurt al anderhalf jaar. Er komt een moment dat genoeg genoeg is."