AMSTERDAM - Het tij lijkt enigszins te keren voor T.I. De 30-jarige rapper wordt niet aangeklaagd wegens het bezit van verdovende middelen. T.I. werd op 1 september gearresteerd in Los Angeles vanwege een verkeersovertreding. Daarbij werden ook drugs in zijn auto aangetroffen.

Toen agenten T.I. aanhielden, roken ze een wietgeur in zijn auto. Ze vonden uiteindelijk vier xtc-pillen. Over marihuana was in de aanklacht niets te lezen.

De verkeersovertreding en het feit dat er maar een kleine hoeveelheid aan drugs gevonden werd, zijn de belangrijkste redenen voor het niet vervolgen van T.I. wegens drugsbezit

Verkeersovertreding

Voor de verkeersovertreding die de rapper begin september maakte, verdwijnt hij binnenkort voor elf maanden achter de tralies. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ keerde de rapper op de weg op een plaats waar dat niet mocht.

Het verkeersdelict betekent een overtreding van de proeftijd van T.I. Hij werd in maart vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij vastzat wegens verboden wapenbezit. Een van de voorwaarden van de vrijlating was dat hij geen misdrijf mocht plegen.

"Dit is de juiste beslissing onder deze omstandigheden", reageert de advocaat van Clifford Harris junior, zoals T.I. eigenlijk heet. De verwachting is dat de rapper op 1 november de gevangenis ingaat.