AMSTERDAM - Doutzen Kroes merkt dat er ook een keerzijde zit aan roem. Het 25-jarige model gaat niet meer zo graag alleen naar buiten. "Ik voel me gewoon niet op mijn gemak als iedereen me staat aan te kijken", vertelt Doutzen deze week in Grazia.

"Overdag ga ik wel alleen over straat, maar ik vind het dan soms eng om naar de supermarkt te gaan", biecht de zwangere blondine op in het tijdschrift.

"Ik word niet echt lastiggevallen, maar het is wel op een punt gekomen dat het niet meer comfortabel is dat iedereen naar je kijkt."

Toch moet Doutzen toegeven dat haar bekendheid soms ook tot grappige situaties leidt. "Laatst hoorde ik een paar jongetjes tegen elkaar zeggen: nou, ze is best wel dik! Die wisten niet dat ik zwanger was."

Moederschap

De Friezin verwacht over drie maanden haar eerste kindje. Echt voorbereiden op het moederschap doet Doutzen nog niet. "Dat kan eigenlijk niet. Ik ben immers nog nooit moeder geweest, dus ik weet niet hoe het zal zijn."

De blondine maakt zich niet al te veel zorgen over de komst van haar zoontje. "Ik heb het idee dat alles wel losloopt. Dat zeggen ook veel nieuwe ouders tegen me."

Sportregime

Ook over haar lijf maakt Doutzen zich niet druk, ook omdat ze na de bevalling gewoon weer haar oude sportregime wil oppakken. "Ik heb zin om weer keihard te kunnen sporten, want dat vind ik ook leuk. Zo snel als het kan en ik me goed genoeg voel, wil ik dus weer aan de slag."

Respect

Doutzen en haar verloofde, dj Sunnery James, weten wel wat ze hun spruit willen meegeven. "Wat mijn ouders en Sunnerys ouders ons hebben meegegeven, is respect hebben voor iedereen, dan krijg je ook respect. Dat vind ik heel belangrijk. Net als open minded in het leven staan."

Nanny

Omdat zowel Doutzen als haar toekomstige man een drukke carrière hebben, denkt het model dat ze na de bevalling een nanny gaat inhuren. Om zelf thuis te blijven, ziet ze namelijk niet zitten.

"Ik heb er niet voor niets zeven jaar over gedaan om te komen waar ik nu ben. Nu vind ik het misschien wel even lekker om kalm aan te doen, maar als ik straks drie maanden helemaal niets doe, sta ik vast weer te springen om de hort op te gaan."