WASSENAAR - Prins Pieter-Christiaan, de derde zoon van prinses Margiet en Pieter van Vollenhoven, verhuist met zijn gezin mogelijk naar Wassenaar. Hij onderzoekt de mogelijkheden om op landgoed De Horsten te gaan wonen.

Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag weten. De prins woont momenteel in Noordwijk.

Op dit moment wonen prins Willem-Alexander en zijn gezin op een afgesloten deel van De Horsten.

Prins Floris is van plan met zijn gezin een monumentale boerderij aan de kant van Voorschoten te betrekken, en ook prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate willen zich er vestigen.

Het verbouwen van de beoogde boerderij van Floris en het aanpassen van de omgeving van de rentmeesterswoning die Margarita wil betrekken, heeft echter nogal wat voeten in aarde.

Zo moet de welstandscommissie van de gemeente Wassenaar nog oordelen over het verzoek van prinses Margarita om de wandelpaden in het openbare deel van De Horsten te verleggen. Zij vindt dat de paden te dicht langs haar beoogde woning lopen.

Slopen

Ook loopt er nog een bezwaar tegen de plannen van de Oranjes om twee boerderijen op het landgoed te laten slopen, omdat deze volgens diverse partijen een bijzondere cultuurhistorische waarde hebben.

De Oranjes willen op de vrijgekomen plekken nieuwe woningen neerzetten om hiermee de financiële exploitatie van het landgoed rond te krijgen.

Publiek

Landgoed De Horsten is sinds 1845 in bezit van de Oranjes. Een groot deel van het koninklijke landgoed op de grens van Wassenaar en Voorschoten is opengesteld voor het publiek.