AMSTERDAM - Menno Buch heeft van de doktor te horen gekregen dat hij aan kanker lijdt. De 59-jarige tv-producent wordt volgende week geopereerd naar aanleiding van de kwaal.

Twee weken geleden voelde Buch een bobbel op zijn tong die maar niet verdween. Via de huisarts en kno-arts belandde hij voor onderzoek in het Nederlands Kanker Instituut.

"De arts daar zag meteen dat het kanker was. Ik kan je zeggen: onze wereld stond helemaal op zijn kop", zegt zijn verloofde Nicole van Houten dinsdag in De Telegraaf.

Er volgt een ingrijpende operatie, waarbij onder meer de tumor uit zijn tong wordt gesneden. "We hebben echt heel goede hoop dat hij weer helemaal gezond wordt", zegt Van Houten over de tumor die in een vroeg stadium is ontdekt.

Buch ging onlangs op zijn knieën voor zijn vriendin. De broer van de in 2002 overleden schrijver Boudewijn Buch en Van Houten bezegelen in januari, na een relatie van 12,5 jaar, hun liefde voor elkaar.

Menno Buch is bij het grote publiek bekend als presentator van Sex voor de Buch. Het tv-prgramma, waarin deelnemers hun seksuele fantasieën werkelijkheid konden laten worden, deed in de jaren negentig een hoop stof opwaaien.