AMSTERDAM - Lange Frans zegt geen idee te hebben hoe zijn echtgenote Daniëlle van Aalderen aan het geladen vuurwapen kwam waarmee ze onderweg was naar de woning van collega-rapper Baas B. "Daniëlle is echt heel erg in de war", weet de zanger dinsdag wel te vertellen aan de Telegraaf.

“Ik weet het echt niet”, zegt Lange Frans tegen de krant op de vraag hoe zijn vrouw in het bezit komt van een pistool. “Ik was bezig met het leeghalen van de muziekstudio, toen zij met haar moeder onderweg was naar Bart.”

Van Aalderen en haar moeder werden zondagavond gearresteerd in de straat van Baas B. in Diemen. De twee waren naar hem op weg om verhaal te halen. Lange Frans en Baas B. (Bart Zeilstra) hebben een zakelijk conflict, dat al een jaar aanhoudt.

De politie besloot maandag op basis van de verhoren het tweetal nog vast te houden.

Volgens de Telegraaf is Baas B. inmiddels ondergedoken. “Hij is zich helemaal rot geschrokken”, aldus een vriend.

De schrik zit er goed in bij Baas B. "Hij zal voorlopig niet in zijn woning in Diemen zijn", laat een vriend van hem weten.

Financiële sores

Volgens Daniëlle is Baas B. medeverantwoordelijk voor de financiële sores van haar en haar man. Zondag wilde ze samen met haar moeder verhaal halen bij de artiest.

De politie kon de twee na een tip aanhouden in de straat van de rapper en trof een geladen vuurwapen aan in de auto.

Volg twitterberichten over dit nieuws via NUlive.