AMSTERDAM - Russell Brand en Katy Perry zijn maandag vertrokken uit India. De zangeres, die maandag haar 26e verjaardag viert, en de Britse komiek stapten daar zaterdag in het huwelijksbootje. Het kersverse echtpaar zette koers richting de Malediven.

De tortelduifjes stapten maandagmiddag in een helikopter die ze naar de luchthaven van Jaipur bracht. Daar stapten Katy en Russell aan boord van een gecharterde vlucht naar de Malediven. De eilandengroep in de Indische Oceaan staat bekend om de talrijke luxe resorts.

Omwonenden van het Ranthambhore National Park waar Russell en Katy trouwden blijven met wisselende gevoelens achter nu de bruiloftsgasten zijn vertrokken. De lokale politie onderzoekt of geluidsnormen zijn overtreden.

In het gebied mag na 22.00 uur geen lawaai meer mogen gemaakt in verband met het aangrenzende nationale park.

Opstootje

Een opstootje dat een dag voor de huwelijksvoltrekking plaatsvond, liep met een sisser af. Een vriend van Russell vloog een aantal fotografen aan en ging er in het wildpark met hun autosleutels vandoor.

Na een excuus, waarin de vriend toegaf dat hij fysiek geweld had gebruikt, besloten de fotografen geen aangifte te doen.

Blij

Hoteleigenaren en touroperators zijn blij met de veelbesproken bruiloft. "Het evenement was een groot succes en geeft Ranthambhore meer bekendheid als toeristenbestemming", voorspelt een hoteleigenaar. "De positieve aandacht is goed voor de instandhouding van de tijgerpopulatie."