AMSTERDAM - Eva Longoria staat op het punt te worden aangeklaagd naar aanleiding van het auto-ongeluk waar ze vorige week bij betrokken was.

De bestuurder van de wagen waarop Longoria botste is van plan naar de rechter te stappen, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De automobilist is ervan overtuigd dat het ongeval te wijten valt aan Longoria. De man beweert dat hij stond te wachten tot hij kon draaien toen de Desperate Housewives-actrice aan kwam rijden. Longoria keerde volgens de man plotseling om en raakte daarbij zijn wagen.

Nek

Een advocaat van de bestuurder vertelt dat de man na de aanrijding last heeft van zijn nek en dat hij kampt met hoofdpijnen en angstaanvallen. Longoria's ogen waren volgens de automobilist 'rood en bloeddoorlopen'.

De politie heeft echter een heel andere versie van het verhaal. Agenten, die na de aanrijding opgeroepen werden, constateerden dat Longoria de automobilist onmogelijk had kunnen ontwijken. De man stopte plotseling op de drukke Hollywood Boulevard, waardoor de actrice geen kant op kon.

Lichte verwondingen

Longoria kwam woensdag met de schrik vrij na de aanrijding. De 35-jarige had alleen wat lichte verwondingen en hoefde niet naar een ziekenhuis. Naar verluidt was Longoria onderweg naar haar restaurant Beso, dat vlak bij de plaats van het ongeval ligt.