AMSTERDAM - Rihanna is de beste vriendin van Katy Perry, maar toch schitterde de 22-jarige zangeres zaterdag door afwezigheid. Rihanna ging niet in op de huwelijksuitnodiging van Katy en Russell Brand omdat ze moest werken.

Dat lieten ingewijden weten aan entertainmentwebsite TMZ.

Perry stapte zaterdag in India in het huwelijksbootje met de Britse komiek. Rihanna werd getipt als getuige, maar verkoos de studio boven een tripje naar Azië.

Volgens de ingewijden vond Katy het echter geen probleem. "Katy had een speciale kamer voor Rihanna geboekt, maar snapte dat ze liever de studio indook." Rihanna regelde vorige maand wel het vrijgezellenfeestje van Katy.

Geestelijke

Over de bruiloft van Katy en Russell is weinig bekend. In een officiële verklaring heeft het echtpaar laten weten dat een christelijke geestelijke hun huwelijk heeft bezegeld.

"We zijn dolblij dat we mogen bevestigen dat we nu meneer en mevrouw Brand zijn." Katy liep volgens het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly in een grijze jurk richting het altaar. De japon is ontworpen door Elie Saab.

Tijger

Volgens het Britse tabloid The Sun verliep het huwelijksfeest niet geheel volgens planning. De festiviteiten van Katy en Russell, die trouwden in de buurt van een natuurreservaat, zouden verstoord zijn door een tijger.

Het beest, dat volgens The Sun dit jaar al drie mensen verslond, kwam op het geluid en licht van het huwelijksfeest af. De bewaking wist de tijger te verjagen.