AMSTERDAM - Yvon Jaspers sleepte vrijdagavond voor de vierde keer de Zilveren Televizier Ster in de wacht. "Ik heb gewoon een kwartet, het is geweldig!" Toch heeft de Boer Zoekt Vrouw-presentatrice voorlopig genoeg sterren op de kast staan. "Nu stop ik met kwartetten, anders worden ze weer afgepakt", grapt Yvon Jaspers.

Ondanks dat het publiek haar al drie keer eerder verkoos tot beste presentatrice, is Yvon in haar nopjes met de vierde award. "Dit betekent dat je niet toevallig iets deed wat mensen leuk vonden, maar dat ze het echt leuk vinden. Anders win je niet vier keer."

Volgens de 37-jarige presentatrice wordt het steeds specialer om de Zilveren Televisie Ster te winnen. "Bij de eerste keer denk je: dit is puur toeval. Bij de tweede: dat komt door het programma en bij de derde: nou, het zal toch niet."

Yvon droeg haar prijs vrijdagavond op aan de tien boeren uit Boer Zoekt Vrouw, de vijf anorexiapatiënten uit XXS en de vijf kankerpatiënten uit Over Mijn Lijk. "Ik heb het niet aan mezelf te danken, maar aan al die mensen die aan de programma's meedoen", legt Yvon uit.

Dankwoord

In haar dankwoord stond de presentatrice stil bij drie inmiddels overleden kandidaten van Over Mijn Lijk. "Dat was een ontzettend bijzonder programma. Ik wil tegen die mensen zeggen: hij is voor jullie."