LIVERPOOL - De stad Liverpool verzorgt op 24 februari een herdenkingsconcert voor ex-Beatle George Harrison. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar organisaties die zich inzetten voor kankerpatiënten. Harrison overleed in november vorig jaar aan kanker.

Dat heeft de Britse krant The Independent dinsdag gemeld. Liverpool heeft 24 februari als datum geprikt, omdat Harrison op die dag is geboren. Het muziekfestival heeft plaats in de Empire Theatre.

Volgens The Independent staan er optredens op het programma van Gerry and the Pacemakers en andere bands uit Liverpool, die in de jaren zestig furore maakten. Ook treden er artiesten op, die in de jaren zeventig en tachtig met Harrison hebben samengewerkt.

De organisatoren hebben nog geen namen vrijgegeven, maar The Independent vermoedt dat onder anderen Bob Dylan, Tom Petty, Jools Holland en Chris de Burgh zijn benaderd.

De Liverpoolse organisatoren van het festival verwachten niet dat Sir Paul McCartney en Ringo Starr op 24 februari van de partij zullen zijn in Empire Theatre.