Tassenlijn Victoria Beckham onder vuur

AMSTERDAM - Als het aan PETA ligt, wordt Victoria Beckham eerdaags bedolven onder hun meest controversiële stunt ooit. De dierenrechtenorganisatie is niet bepaald blij met de tassen die Beckham binnenkort lanceert.

De collectie bestaat uit tassen gemaakt van krokodillen-, hagedissen- en kalfsleer en zijn al door verschillende modenamen gebombardeerd tot het ultieme accessoire van het seizoen.

PETA is minder enthousiast, zo blijkt uit hun dreigement om een emmer koeien- of hagedissenbloed over Beckham te gooien.

Een ander idee is om krokodillenpoten naar haar te gooien op weg naar haar ingeplande lunch met verschillende moderedactrices in Londen, zo meldt een bron aan de Daily Mirror.

Strenge voorwaarden

“Iedereen is vrij in zijn mening en keuzes, maar zoals met alle producten die Victoria ontwerpt, zijn deze tassen van de allerhoogste kwaliteit. De huiden die worden gebruikt voldoen aan alle regels waar we ons aan moeten houden. Elke stap die genomen wordt in het proces naar het eindproduct wordt nauwlettend in de gaten gehouden”, zo legt een woordvoerder van de modekoningin de keuze voor de dierenhuiden uit.

De voetbalvrouw heeft inmiddels de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om de lancering van haar tassencollectie veilig te laten verlopen.

Anna Wintour

Beckham is niet de enige die op dit moment onder vuur ligt. Zo werd Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, kort geleden bekogeld met tofu en trof ze een dode wasbeer aan in haar soep, nadat ze weigerde te stoppen met het dragen van bont.

Tip de redactie