LOS ANGELES - De ophef rond de Amerikaanse zanger Michael Jackson lijkt over te slaan op zijn drie kinderen. Een bekende advocaat in Los Angeles gaf vrijdag te kennen dat ze de kinderbescherming wil inschakelen om Jackson uit de ouderlijke macht te laten zetten.

,,De uithuisplaatsing van de kinderen van de heer Jackson hoeft niet of zou niet plaats moeten hebben pas nadat er uitspraak is gedaan in de strafrechtelijke zaak'', aldus Gloria Allred. ,,De autoriteiten hebben het recht en de plicht kinderen die substantieel gevaar lopen te beschermen, zelfs voordat iemand strafrechtelijk is veroordeeld of vrijgesproken'', meent de juriste.

De kinderen van drie, vijf en zes jaar oud zouden meteen elders ondergebracht moeten worden, vindt Allred. Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat alleen de kinderrechter in dergelijke zaken beslissingen kan nemen over de ouderlijke macht en uithuisplaatsing.

Om aan alle aandacht te ontsnappen vertrok Jackson donderdag al weer uit Californië met bestemming Las Vegas in de staat Nevada. Hij heeft zich daar bij familieleden gevoegd.