AMSTERDAM - Froukje de Both is ervan overtuigd dat de Zilveren Radioster aan haar neus voorbijgaat. De 38-jarige presentatrice is samen met Claudia de Breij en Annemieke Schollaardt in de race voor de prijs voor de beste vrouwelijke radio-dj. "Nee, ik ga 'm niet winnen", zegt ze.

"Het wordt Claudia denk ik, zij wint heel veel prijzen", zegt De Both in Koffietijd. "Zij is ook echt heel goed. Ze heeft 'm wel verdiend."

De Both presenteert samen met Niels Hoogland op Radio 538 het programma Niels & Froukje, over seks, daten en uitgaan.

Dochter Emma

De presentatrice deed ook een boekje open over het moederschap. "Niet alleen mijn leven is veranderd, ik ben zelf ook veranderd." De Both beviel eind 2008 van dochter Emma. "Ik leef nu grotendeels voor haar. Ze maakt me blij als ik me rot voel. Zij is alles voor me."

Toen ze nog niet was bevallen, dacht de presentatrice dat ze een strenge moeder zou worden. "Nu merk ik dat mijn dochter best ver kan gaan. Mijn vriend is wat pittiger."

Televizierring

Een tweede kindje is wat betreft De Both welkom. "Wellicht komt er nog een kindje, als het ons gegeven is. Het is iets heel bijzonders om zwanger te mogen zijn."

Vrijdag hoort De Both of ze de Zilveren Radioster in de wacht sleept. Dan wordt de winnaar de bekendgemaakt op het Gouden Televizierring Gala. Froukje is voor de vierde keer genomineerd, maar won de prijs nooit. Claudia de Breij mocht de Ster al drie keer in ontvangst nemen.