Keith Bakker legt beslag bij huurbaas

AMSTERDAM - Verslavingsgoeroe Keith Bakker en zijn afkickkliniek Smith & Jones hebben beslag laten leggen op het onroerend goed en de bankrekeningen van hun voormalige huurbaas.

Daarnaast wil de verslavingsdeskundige via een kort geding vervangende bedrijfsruimte krijgen. Dit maakte de kliniek vrijdag bekend.

Bakker kwam onlangs met zijn kliniek op straat te staan. Naar eigen zeggen lijdt hij daardoor tonnen schade.

Volgens Bakker hield Vastgoedbedrijf Eerste Steen informatie achter, waardoor hij niet wist dat er in de door hem gehuurde panden in Amsterdam-Zuid geen verslavingskliniek mocht zitten. De woordvoerder van het vastgoedbedrijf ontkent dat.

Wanbetaler

Bakker verwijt zijn voormalige huurbaas eveneens dat hij in de media is geportretteerd als een wanbetaler. ''De echte reden van het vertrek van Bakker is echter dat de panden in Amsterdam helemaal geen bedrijf mogen huisvesten. Bovendien voldoen ze niet aan de brandveiligheidseisen'', meldt de kliniek.

De verslavingsdeskundige is bereid het kort geding in te trekken als het vastgoedbedrijf binnen twee weken een passende oplossing aanbiedt. Dat is Vastgoedbedrijf Eerste Steen geenszins van plan.

Logica

''De logica in dit verhaal ontgaat mij totaal'', aldus de woordvoerder. ''Dit is een impulsieve actie van een verwarde man. Dat ben ik wel van hem gewend.''

Het vastgoedbedrijf zegt in afwachting van een uitspraak in een lopende bodemprocedure tegen Bakker geen actie te ondernemen.

Lees meer over:
Tip de redactie