Vince Vaughn verdedigt homograp

AMSTERDAM - Vince Vaughn wil dat zijn 'gay'-grap in de komedie The Dilemma blijft. "Dames en heren, elektrische auto's zijn gay", zegt zijn personage.

De homobeweging Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (Glaad) bewerkstelligde vorige week dat de volgens hen homo-onvriendelijke grap uit de trailer werd gehaald. Vaughn vindt echter dat dit soort humor juist moet kunnen.

"Comedy en grappen maken over onze verschillen vermindert de spanning en brengt ons samen", zegt de 40-jarige acteur in een verklaring, schrijft de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

"Als we grenzen aan gaan brengen in waar we wel en niet grappen over kunnen maken, worden die verschillen juist alleen maar groter. En de echte vraag is, waar houdt dit op?"

Negatieve associatie

In de film geeft Vaughns personage een presentatie die hij begint met "Dames en heren, elektrische auto's zijn gay". De naar verluidt homoseksuele CNN-presentator Anderson Cooper uitte zijn ongenoegen over de negatieve associatie die het woord 'gay' in dit geval heeft, waarna Glaad een campagne begon om de grap uit de trailer te verwijderen. Dat gebeurde uiteindelijk ook.

Het is niet duidelijk of regisseur Ron Howard ook wil overgaan tot het verwijderen van de grap uit de bioscoopfilm. The Dilemma gaat op 14 januari in de Verenigde Staten in première. In Nederland is de film vanaf 3 februari te zien.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie