Angelina Jolie niet onder indruk van Bosnië-rel

AMSTERDAM - Angelina Jolie is niet erg onder de indruk van de rel die is ontstaan nadat ze te horen had gekregen dat ze haar nieuwe film niet in Bosnië mag opnemen.

De BBC meldt dat pas toestemming kan worden gegeven als de definitieve versie van het scenario is ingediend.

Om de opnames in Bosnië van tevoren te regelen was een eerdere versie van het scenario ingediend bij het ministerie van Cultuur. Het ministerie liet weten dat op grond daarvan geen toestemming kon worden gegeven. Jolie vraagt iedereen de kalmte te bewaren en wil een nieuwe aanvraag indienen, nu met de juiste gegevens.

Uiteindelijke versie

De filmproducenten lieten vrijdag weten dat dit geen enkel probleem is. "We zijn absoluut bereid nogmaals om toestemming te vragen voor het opnemen van Jolies regiedebuut nu de uiteindelijke versie van het script beschikbaar is", zegt een woordvoerder van de Amerikaanse productiemaatschappij GK Films.

Er gingen geruchten dat het afketsen van de toestemming te maken had met de protesten van de vereniging Women Victims of War, die aanstoot nam aan het script. In Bosnië-Herzegovina werd bericht dat daarin een moslima verliefd wordt op haar Servische verkrachter. Dit zou geschiedvervalsing zijn.

'Nog niet oordelen'

Jolie maant iedereen tot kalmte en 'pas te oordelen nadat men de film heeft gezien'. "De film bevat vele plotwendingen waarin heel gevoelig wordt omgaan met de relatie die de twee hoofdpersonages met elkaar hebben."

Daarnaast is de 35-jarige Oscarwinnares zich er van bewust dat er altijd kritiek zal zijn op haar film. "Natuurlijk is een dramatische weergave nooit hetzelfde als de werkelijke situatie. Dit is geen documentaire."

De vooralsnog titelloze film moet volgend jaar in première gaan.

Lees meer over:
Tip de redactie