LOS ANGELES - Mariah Carey valt de twijfelachtige eer te beurt te zijn genomineerd voor de Gouden Framboos. Ze kan hem zelfs twee keer winnen, want niet alleen haar acteerprestaties waren reden genoeg haar op de nominatielijst te plaatsen, haar filmdebuut 'Glitter' zelf is favoriet voor de titel 'slechtste film van het jaar 2001'.

Popzangeres Carey beleefde in 2001 het dieptepunt van haar carrière. In juli belandde ze in het ziekenhuis wegens een zware zenuwinzinking. Geruchten dat zij zelfmoord zou hebben geprobeerd te plegen werden ontkend. In september moest ze opnieuw worden opgenomen wegens een emotionele terugslag.

Haar deels autobiografische film Glitter en het gelijknamige album flopten. De slechte prestaties waren voor haar platenmaatschappij Virgin Records reden genoeg het contract met de popzangeres af te kopen.

Ook Tom Green maakt twee keer kans op een Gouden Framboos. Zijn acteerprestaties vielen op door hun slechte kwaliteit en ook de film waarin hij vorig jaar speelde (Freddy Got Fingered) is genomineerd.

Op 22 maart, twee dagen voor de prestigieuze Oscar-uitreikingen, worden de Gouden Frambozen aan de gelukkige winnaars uitgereikt. Andere kanshebbers dit jaar zijn: Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Angelina Jolie, Tea Leoni, Kevin Costner, Sylvester Stallone, Steven Seagal en David Spade.