AMSTERDAM - Gavin Rossdale heeft toegegeven dat hij een relatie heeft gehad met een man. "Ik heb er nooit over gepraat omdat de roddelpers overal meteen bovenop zit", bekent Rossdale aan het Amerikaanse mannenblad Details.

Volgens de 45-jarige echtgenoot van Gwen Stefani was het een eenmalige ervaring. "Je moet leren wat je leuk vindt en ik weet dat nu." De zanger had op 17-jarige leeftijd een romance met popzanger Marilyn.

In de jaren negentig werd al gespeculeerd dat Rossdale intiem was met een man, maar hij ontkende toen. "Het had te maken met angst", denkt de zanger van de band Bush.

"Ik stond aan het begin van mijn carrière. Nu denk ik: laat het rusten, ik was pas 17. Het hoort bij het proces van volwassen worden. Dat is het, niet meer en niet minder."

Marilyn is blij dat Rossdale eindelijk uitkomt voor hun affaire. "Ik wilde alleen dat hij dat vijftien jaar eerder had gedaan", zei de popzanger tegen het Amerikaanse In Touch.

"Verder doet het me verdriet dat hij onze relatie afdoet als iets kleins." Volgens Marilyn gingen hij en Rossdale vijf jaar met elkaar om.