Yfke Sturm adopteert alleen met man

AMSTERDAM - Yfke Sturm loopt nog steeds met de gedachten rond om kinderen te adopteren. Nu het Nederlandse model net een scheiding achter de rug heeft, moet ze naar eigen zeggen eerst op zoek naar een man. Het alleenstaande moederschap ziet Yfke namelijk niet zitten.

Sturm dacht in 2007 voor het eerst na over adoptie tijdens haar liefdadigheidsreis door Malawi. "Dat lijkt me nog steeds geweldig", vertelt ze woensdag.

Het model scheidde afgelopen zomer van haar man Imad Izemrane. "Dus laat ik eerst een man vinden en dan ga ik kijken of ik kinderen wil adopteren. Alles op z'n tijd, niet?"

Voor een bestaan als alleenstaande moeder heeft de 28-jarige Yfke geen tijd. "Nee, daar heb ik nog geen tijd voor. Ik heb het zo druk, ik reis de hele wereld over. Het is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid om een kind te hebben. Daar ben ik nu nog niet aan toe."

Moeder

Toch is het model ervan overtuigd dat ze op een dag moeder wil worden. "Absoluut, zeker weten", zegt ze stellig. "Misschien een kind adopteren en een kind zelf. Ik denk dat dat de beste oplossing zou zijn."

Wanneer de tijd rijp is, weet Sturm nog niet. "Ik maak geen plannen meer tegenwoordig. Dat is de nieuwe visie in mijn leven."

Lees meer over:
Tip de redactie