AMSTERDAM - Erben Wennemars heeft de Madiwodovrijdagshow verlaten, omdat de samenwerking met Paul de Leeuw niet verliep zoals werd gehoopt. Volgens Wennemars stonden De Leeuw en hij als 'twee Bokito's' tegenover elkaar.

Dat vertelde de voormalig schaatser dinsdag in De Wereld Draait Door. Wennemars maakte twee weken geleden bekend dat hij na een maand stopte met zijn bijdrage aan de Madiwodovrijdagshow.

"Ik had er heel veel zin in en vind Paul echt een fantastische televisiemaker", vertelt Wennemars. "We dachten dat we goed met elkaar konden sparren, maar het werkte gewoon niet."

Domme topsporter

"Op een gegeven moment vroeg Paul mij in de show: vind je mij dik? Ik antwoordde: ja. Toen zei hij: ik vind jou een domme topsporter", geeft Erben als voorbeeld. "Het gesprek kwam niet van de grond. Ik voelde me onprettig in die omgeving. Ik kon niet echt zeggen wat ik voelde."

"Ik denk dat onze werelden te ver uit elkaar liggen. We stonden als twee Bokito's tegenover elkaar en dat werkte niet", legt Wennemars uit.

Toch kijkt hij positief terug op zijn uitstapje naar de show. "Ik leer ervan dat ik dingen moet doen die dichter bij mij liggen." De nieuwbakken presentator blijft werkzaam voor omroep BNN.