Brits koningshuis helpt Madonna

AMSTERDAM - Leden van het Britse koningshuis zijn Madonna te hulp geschoten. Onder anderen prins Edward en prinses Michael van Kent gaven de Queen of Pop tips tijdens de totstandkoming van haar nieuwe film over de romance tussen koning Edward VIII en Wallis Simpson.

Madonna tekende voor de regie van de film W.E., die het verhaal vertelt van de Britse koning Edward VIII.

Hij was in de jaren dertig bereid troonsafstand te doen om te trouwen met Wallis Simpson. De koninklijke familie moest niets hebben van de Amerikaanse, die al twee keer eerder was getrouwd.

Omdat Madonna het verhaal zo accuraat mogelijk op het witte doek wil brengen, klopte ze aan bij het Britse koningshuis om informatie in te winnen.

"Sommige oudere leden hebben geen gehoor gegeven aan het verzoek. Anderen, onder wie prinses Michael van Kent, prins Edward en de hertog en hertogin van Gloucester, gingen er op in", zegt een bron tegen het Britse tabloid The Sun.

Opnamen

Het volgend jaar te verschijnen W.E. wordt de tweede film van de 52-jarige Madonna. De opnamen van het romantische drama, die plaatsvonden in Engeland en Frankrijk, zijn inmiddels afgerond.

Koning Edward VIII wordt vertolkt door de Engelse acteur James D'arcy. De zangeres maakte twee jaar geleden haar regiedebuut met het slecht ontvangen Filth and Wisdom.

Lees meer over:
Tip de redactie