Trouwplannen Jan Smit staan in ijskast

AMSTERDAM - Jan Smit wil graag trouwen, maar is niet van plan zijn Liza op korte termijn ten huwelijk te vragen. "Het heeft absoluut geen prioriteit", vertelde Jan maandag in Koffietijd. "Een kindje samen is veel meer waard dan een boterbriefje."

"Door een kind ben je voor het leven met elkaar verbonden", gaat de Volendammer verder. Jan en Liza verwachten volgende maand hun eerste spruit.

Als het aan de 24-jarige zanger ligt, blijft het niet bij één kleine. "Ik zou heel graag meer kinderen willen. Het is altijd maar de vraag of je kinderen mag en kan krijgen, dus ik ben ontzettend blij dat dit ons is gegund."

Cadeautjes

Toch laat Jan het nog even van de komst van zijn eerste telg afhangen. "Hoeveel kinderen ik wil, weet ik niet. Misschien ben ik er na deze al klaar mee", grapt de Volendammer.

Jan en Liza worden al overladen met cadeautjes. "Maar overal staat 'Papa is de beste' of 'Papa is de leukste' op, terwijl mama het toch echt gaat doen."

Geboorte

De kleine Smit wordt eind november verwacht, maar Jan begint volgende week aan een nieuwe concerttoer. De kans bestaat dus dat Liza moet bevallen als Jan op de planken staat.

"In dat geval ben ik meteen weg", weet de Volendammer zeker. "Het is niet zo dat een concert voor alles gaat. Bij de geboorte van je eerste kind moet je er gewoon bij zijn."

Fans

Jan heeft wel aan zijn fans gedacht. "In principe krijgt iedereen zijn geld terug of mogen ze op een later moment terugkomen. Maar eigenlijk wil ik daar helemaal niet aan denken, ik hoop gewoon dat de kleine tussen twee concerten door komt."

Lees meer over:
Tip de redactie