SANTA BARBARA - Popster Michael Jackson heeft zich donderdagmiddag (lokale tijd) overgegeven aan de politie van de plaats Santa Barbara, zo maakte sherrif Jim Anderson donderdag bekend. Dit gebeurde nadat er woensdag een arrestatiebevel tegen de -jarige zanger was uitgevaardigd. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen.

Na de komst van Jackson naar het politiebureau werd hij gearresteerd en geboeid overgebracht naar de plaatselijke gevangenis voor registratie. Hij werd daar ook formeel aangeklaagd. Nadat de zanger zijn paspoort had ingeleverd en de al eerder bepaalde borgsom van drie miljoen dollar had betaald, mocht hij naar huis. Volgens een woordvoerder van de politie in Santa Barbara moet Jackson op 9 januari voorkomen.

Volgens berichten in de Amerikaanse media is de zaak tegen Jackson begonnen, nadat een 12-jarige jongen bij de psychiater over de zanger zou hebben geklaagd. Bij monde van zijn woordvoerder heeft Jackson alle aanklachten tegengesproken. "Michael zou een kind nooit kwaad kunnen doen", aldus woordvoerder Backerman.

Schikking

Dinsdag verrichtte de politie een grote huiszoeking op het landgoed van Jackson, Neverland. Het is niet bekend waar de agenten naar zochten en welk materiaal zij uiteindelijk hebben meegenomen.

Michael Jackson werd tien jaar geleden ook al beschuldigd van misbruik van een 14-jarige jongen, maar die aanklacht is nooit voor de rechter gekomen. Volgens onbevestigde berichten zou de zanger een schikking met de jongen hebben getroffen.

Zelf heeft hij altijd volgehouden onschuldig te zijn. De affaire beschadigde echter wel Jacksons naam en zijn carrière raakte daarna in het slop. De laatste tijd duiken steeds meer berichten op dat ook zijn financiële situatie niet meer rooskleurig is.