AMSTERDAM - Wesley en Yolanthe moeten volgens The Class Company niet alleen de extra kosten van hun huwelijk betalen, maar ook het initieel afgesproken bedrag is nog niet overgemaakt.

Dat vertelde Anouk Smulders, een van de eigenaars van het evenementenbureau, vrijdag in RTL Boulevard.

Het afgesproken bedrag voor de bruiloft is volgens The Class Company met slechts vijf procent overschreden. "Dat kwam vooral door verzoeken van Yolanthe", doet Smulders uit de doeken.

"Het hele pakket wat wij Wesley en Yolanthe hebben aangeboden, vonden ze geweldig, maar het paste niet binnen het budget. Toen heb ik al aangegeven dat dingen af moesten vallen, ik kon niet alles bieden voor dat budget."

Witte duiven

Dingen als het oplaten van witte duiven en vuurwerk werden lastminute alsnog aangevraagd door Yolanthe, vertelt Anouk.

"Alles wat extra besteld is, is op aanvraag van het bruidspaar gegaan", vult Smulders partner Irene de Kom-Avogadri aan. "Als je iets extra bestelt, moet je ook extra betalen."

Manager

De manager van Wesley en Yolanthe stelt dat de extra uitgaven niet zijn overlegd met het bruidspaar. Volgens haar moet het echtpaar nu tonnen extra ophoesten en dat weigeren de tortelduifjes.

"Dat is precies het punt waar we over vallen", reageert Anouk. "Dat wij beslissingen hebben genomen zonder het bruidspaar om toestemming te vragen. Dat is gewoon een leugen."

Maatregelen

Inmiddels hebben beide partijen maatregelen genomen. The Class Company heeft beslag laten leggen op een aantal rekeningen van Wesley en Yolanthe, het paar heeft het evenementenbureau aangeklaagd.

"Voor ons is niet te begrijpen waarom we niet als volwassen personen om de tafel zijn gegaan om dit probleem als normale mensen te bespreken", vertelt Anouk. "Die mogelijkheid is ons nooit geboden."