AMSTERDAM - Wesley en Yolanthe zouden de beslaglegging op hun rekening aan henzelf hebben te danken. Door allerlei spontane wensen vlak voor het huwelijk kostte het feest uiteindelijk het dubbele van wat was voorgerekend.

De twee bedrijven die de bruiloft organiseerden hadden eerder met hun voorstel een wedstrijd gewonnen en mochten daarom voor vijfhonderdduizend euro alles regelen, schrijft De Telegraaf.

Uiteindelijk liepen de kosten op tot een miljoen euro. Omdat de twee tortelduifjes tijdens het huwelijk op hun wenken werden bediend zouden de kosten zijn verdubbeld. "Buffetten die binnen waren opgebouwd moesten opeens buiten plaatsvinden", vertelt een ingewijde aan de krant.

"Maar het zou toch ook raar zijn geweest als er tussen de ceremonie door steeds aan het bruidspaar was gevraagd of ze akkoord gingen met de kosten van de nieuwe verlangens", zegt de ingewijde.

Ingevlogen duiven

Wesley en Yolanthe zouden bijvoorbeeld op het laatste moment hebben besloten dat er duiven moesten worden opgelaten. "Maar die beestjes moesten worden ingevlogen, want ze waren nergens te vinden."

Daarnaast zou het hotel grote schade aan het zwembad hebben omdat er 35 champagneglazen op de bodem waren geland."Het zwembad moest de volgende ochtend worden leeggemaakt en er waren beschadigingen aan de bodem."

Ook de cateraar zou meer hebben gekost dan verwacht. "De gasten kregen als hapje bijvoorbeeld foie-gras bitterballen voorgeschoteld."

Conflict

Het management van Wesley en Yolanthe wil alleen kwijt dat er inderdaad een conflict is. Ook de organiserende bedrijven laten niets van zich horen, omdat zij een geheimhoudingsplicht hebben.

De leveranciers die met hun onbetaalde rekeningen bij The Class Company van Anouk Smulders en Rosanne Kluivert aankomen, zouden al beslag willen laten leggen op onder meer het huis van Smulders.

Daarnaast zou het bedrijfje Portfoliooo, dat onder meer de cateraar heeft betaald, op het punt staan failliet te gaan vanwege de betalingsonwil van de twee pasgetrouwden. "De bank wil hun geldkraan dichtdraaien", vertelt de ingewijde. "De mobiele telefoons zijn al afgesloten." De rechter zal uiteindelijk beslissen of Wesley en Yolanthe meer geld moeten ophoesten.