AMSTERDAM - Zsa Zsa Gabor lijkt aan de beterende hand te zijn. De actrice eet weer zelfstanding nadat ze wekenlang voeding via een infuus kreeg toegediend.

De 93-jarige Hollywoodlegende was vrijdag in het ziekenhuis om het infuus te laten verwijderen, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

De echtgenoot van Gabor liet weten dat de actrice weer op eigen krachten kan eten. "Ze heeft al aardappelpuree en soep gegeten en sinaasappelsap gedronken".

Echtgenoot prins Frederik von Anhalt zegt de toekomst rooskleurig in te zien. "Ik ben verrukt", laat de 65-jarige von Anhalt weten.

"We kunnen nu naar buiten en de frisse lucht inademen zonder dat ze omgeven is door infuusslangen. We kunnen met de auto weg, ze heeft weer vrijheid."

Heup

Zsa Zsa Gabor is de afgelopen maanden een aantal keer opgenomen in het ziekenhuis nadat ze in juli haar heup brak. Vervolgens liep de Hollywoodlegende een infectie op, waarna ze een tijdje in kritieke toestand verkeerde.

In augustus werd ze opnieuw opgenomen en werden een aantal bloedproppen verwijderd. Gabor ontving zelfs op eigen verzoek de laatste sacrementen.

Naam veranderen

Prins Frederik Von Anhalt maakte onlangs bekend zijn achternaam te willen veranderen in Gabor, zodat hij de naam kan doorgeven.

Von Anhalt is de negende echtgenoot van de actrice. De prins mocht zijn titel gebruiken nadat hij op 37-jarige leeftijd werd geadopteerd door prinses Marie Auguste von Anhalt.