AMSTERDAM - Yfke Sturm bestrijdt de clichés over een eenzaam modellenbestaan. Volgens de 28-jarige Yfke maak je als model juist overal ter wereld vrienden.

Toch kan de blondine zich nog goed eenzame momenten aan het begin van haar carrière herinneren.

"Ik denk dat je als wielrenner eenzamer bent, alleen op de fiets", zegt Yfke. "Ik heb natuurlijk vrienden in Parijs, Londen en New York. En als je daar bent, ontmoet je altijd wel weer nieuwe mensen."

Het model herinnert zich wel de eenzame tijden als beginnend model. "Toen ik een jaartje of 17, 18 was en van de ene modeshow naar de andere moest."

Plessen

Nikkie Plessen is door de geboorte van haar dochter nooit meer eenzaam. "Ik voel me nu niet eenzaam, omdat ik net een dochtertje heb", vertelt de presentatrice.

"Maar ik kan het me wel voorstellen. De winter komt eraan en we gaan naar de kerst en de Sinterklaas en als je dan alleen bent, dat is niet leuk."

Vrijgezel

Nicolette Kluijver is sinds kort weer vrijgezel. "Het is net uit met m'n verkering, dus ik moest wel even schakelen", geeft ze toe. "Dan lig je weer alleen in bed. Maar ik heb gelukkig twee hele lieve katten en een hele lieve zus."

Lange Frans snapt wel dat bij artiesten de eenzaamheid wel eens toeslaat. "Eenzaamheid past ook wel een beetje bij creëren en creativiteit. Ik denk dat daar een hoop uit voorkomt", analyseert hij. Maar met die eenzaamheid valt het volgens zangeres Elize wel mee.

"Soms heb ik wel momenten dat ik alleen ben, maar ik ben nooit echt eenzaam. Dan ga ik skypen of een serie kijken en dan is het weer over."