AMSTERDAM - Nick & Simon zijn dolblij dat ze niet langer bekendstaan als 'de vrienden van Jan Smit'. "Dat stadium zijn we eindelijk voorbij. Nu zitten we nog in de fase dat mensen nog niet helemaal weten wie wie is", vertelt Nick over de vele verwarringen met zijn bandmaatje.

"Misschien hebben we na dit album eindelijk de status bereikt dat iedereen onze naam weet", zegt Nick in een interview met Flair. "Dat is ons laatste doel."

De twee 26-jarigen zijn inmiddels aardig gewend aan de verwarring. "Ik luister gewoon naar allebei de namen", doet Nick uit de doeken. "Als ze me Nick noemen, zeg ik altijd: bijna goed", reageert Simon.

Dat de Volendammers bekende Nederlanders zijn, is nog steeds wennen. "Ik weet dat ik een publiek persoon ben vanaf het moment dat ik thuis de deur uitstap. Daar heb ik ook geen problemen mee, maar mijn huis is privé", vertelt Simon.

Nick is het met zijn maatje eens. "Laatst maakten mensen door ons raam foto's. Het gaat gewoon te ver."

Eerste kind

De interesse in Nick en zijn vriendin Kirsten zal de komende maanden alleen maar groter worden. Het stel verwacht over drie maanden hun eerste kind. "Ik zit nog een beetje in de ontkenningsfase", biecht Nick op. "Ik zie die buik groeien en denk: yeah right, daar komt zeker straks een baby uit? Ik snap dat gewoon niet."

Toch geniet de Volendammer van de komst van zijn eerste spruit. "Ik heb nu echo's gezien, het hartje gehoord en het zien bewegen en dat maakt het wel iets echter. Het is een mooi proces, heel bijzonder." Nick doet bovendien uit de doeken dat hij en Kirsten trouwplannen hebben.

"We willen ooit wel trouwen, maar zeker niet dit jaar. Dan ga je alles zo overhaasten."

Steun

Simon steunt de gezinsuitbreiding van zijn bandmaatje. "Kinderen gaan voor de carrière. Dus al zouden we minder op moeten treden, dan moet dat maar." Simon en zijn vriendin Annemarie zijn voorlopig nog niet bezig met gezinsuitbreiding. "Wij schuiven het nog even voor ons uit."