AMSTERDAM - Paris Hilton en haar vriend Cy Waits hebben woensdagavond voor een restaurant in Hollywood een paparazzo aangereden. De auto werd omsingeld door fotografen toen een van de lieden onder de wagen terechtkwam.

De Amerikaanse entertainmentsite TMZ plaatste een filmpje van het voorval waarop te zien hoe de twee na de aanrijding ervandoor gaan.

Waits zou nog wel even gevraagd hebben of alles goed was met de fotografe, schrijft de site. De vriend van Hilton keerde kort daarop in zijn eentje terug naar de plek des onheils, waar hij werd gecontroleerd op drankgebruik en ondervraagd door de politie.

Agressieve paparazzi

Paris Hilton plaatste donderdagochtend een tweet over het voorval. "Heerlijke avond met vrienden en familie verpest door agressieve paparazzi", twitterde de hotelerfgename.

"Ze zijn echt gek!" De fotografe is na de aanrijding afgevoerd naar een ziekenhuis waar ze werd behandeld aan een snee in haar rechterbeen. Hilton zou haar vrienden hebben verteld dat de paparazzo verwondingen erbij heeft verzonnen.

De 29-jarige blondine en haar vriend werden eind augustus aangehouden nadat een agent marihuanageur in de auto rook. Hilton werd gearresteerd wegens cocaïnebezit en werd veroordeeld tot een taakstraf. Waits verloor zijn baan als bedrijfsleider van een nachtclub.