AMSTERDAM - Heidi Klum hangt haar vleugeltjes en aureool aan de wilgen. Het 37-jarige supermodel neemt afscheid van Victoria's Secret, schrijft de New York Post. De Duitse schone was dertien jaar lang een van de 'angels' van het Amerikaanse lingeriemerk.

"Al het goede komt ten einde", vertelde Klum aan de Amerikaanse krant. "Ik zal altijd een warme band houden met Victoria's Secret. Het is een geweldige tijd geweest."

De eerste modeshow zonder Klum zal in november zijn. Ook Doutzen Kroes en Miranda Kerr, die beiden zwanger zijn, moeten de wereldberoemde lingerieshow aan zich voorbij laten gaan.

Klum zorgde vorig jaar november nog voor een grote verrassing toen ze vijf weken na de geboorte van haar vierde kind toch in lingerie op de catwalk verscheen.

Rondingen

"Ik ben de zwaarste die op de catwalk zal staan, maar schaam me niet voor de rondingen die ik nu heb", vertelde Klum. De blondine is zes jaar samen met zanger Seal.

Heidi Klum was een van de belangrijkste gezichten van Victoria's Secret. Sinds 2002 presenteerde zij de modeshows van het lingeriemerk en showde ze de meest opvallende stukken uit de collecties.

Ingewijden fluisteren dat Klum het te druk heeft met haar tv-show Project Catwalk en dat ze van plan is een eigen kledinglijn op de markt te brengen.